Snabba leveranser och gratis frakt på alla orders över 1000 kr!

Bombers Bett Loose Ring Elliptical, Lock up Tredelat

875,00 kr

Bombers Bett Loose Ring Elliptical, Lock up Tredelat

Artikelnr: 4203BLR00ELLU Kategorier: ,

Beskrivning

Bombers Bett Loose Ring Elliptical, Lock up Tredelat

Lösa ringar ger en direkt kontakt med omedelbar eftergift där trycket mot tunga och laner upphör direkt ryttaren släpper på tygeln och bettet får en neutral position i hästens mun.

Elliptical Lock Up är en tredelad mundel med en låst, elliptiskt formad mittdel. Den är skarpare än Control plate eftersom kontaktytan mot tungan blir mindre. Det medför att en häst som använder tungan för att trycka mot bettet för att ta kontroll, kommer att komma tillbaka och dra in nosen, vilket gör den lättare att kontrollera. Genom att låsa mittdelen förhindrar man nötknäppar-effekten vilket gör att det blir mindre tryck på hästens laner. Det i sin tur gör att trycket på tungan ökar något, vilket gör det till ett skarpare bett än tex Ported kernel.

Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.

Tjocklek: 10, 12 (14, 16 på beställning, kontakta oss)

Storlek: 10,5 – 16

En del storlekar finns på lager, andra är beställningsvara. Kontakta oss för leveranstid.

Vill ni ha hjälp med att välja rätt bett eller vill du prova bettet på din häst, kontakta oss för tidsbokning.

 

Ytterligare information

Storlek

10,5, 11, 11,5, 12,5, 13, 13,5, 14,5, 12

Tjocklek

10mm, 12mm, 14mm, 16mm