Snabba leveranser och gratis frakt på alla orders över 1000 kr!

Sprenger Aero Säkerhets Stigbygel med Piggar

3995,00 kr

Sprenger Aero Säkerhets Stigbygel med Piggar
En stigbygel som ger dig mer säkerhet i en nödsituation

Artikelnr: N/A Kategorier: ,

Beskrivning

Sprenger Aero Säkerhetsstigbygel med piggar

Vill du ha en stigbygel som ger dig mer säkerhet i en nödsituation? En stigbygel som kombinerar de högsta standarderna för modern teknik och är tillverkade i Tyskland.
Med modellen ”AERO” erbjuder vi dig en ökad säkerhetsnivå – utvecklad och tillverkad av Sprenger.

AERO stigbygeln är din pålitliga i alla situationer. Tack vare sin speciella design släpper den ryttarens fot vid behov.
Vid fall öppnas den av trycket från foten. Det laterala rörliga elementet gör att foten kan släppas i sidled, uppåt, framåt eller bakåt. 

Modell AERO ger dig också största möjliga stöd. Tack vare den extra breda, glasfiberförstärkta plattan har din fot ett perfekt stöd. Beroende på dina preferenser och situationen har du möjlighet att sätta i rostfria piggar i de mjuka och fasta greppelementen.
Fotplattan är lutad i 5° för att stödja stabiliteten på ditt lår och säkerställa en bekväm ridtur. Eftersom stigbygeln följer ditt bens naturliga kurva kan den förbättra sin position. Den utbytbara fotplattan i plast har en stötdämpande effekt och skyddar dina leder och ligament.
Tack vare den vinklade och vridna öglan på stigbygeln är AERO optimalt balanserad, gör det lättare att ta upp stigbyglarna och för ditt ben närmare hästen.

Förutom sin moderna design uppfyller AERO de högsta standarderna vad gäller kvalitet och hållbarhet. Aluminium, som används inom flygindustrin, säkerställer en lång livslängd och en brottlast på över 1 600 kg.
Vill du inte lämna något åt ​​slumpen, istället vill du helt och hållet kunna lita på din stigbygel? Då är AERO det perfekta valet.

Alla fördelar:

  • Släpp foten åt alla håll vid fall
  • Hållbar och robust tack vare högkvalitativa material
  • Speciellt utformad stigläderögla för bättre position för benen
  • Extra bred, 5° lutande fotplatta för bekväm och optimal fotposition
  • Stötdämpande och bra för lederna
  • Greppet på plattan kan bytas ut till rostfria piggar
  • Inklusive 18 spikar och 1 skiftnyckel

Färg: Aluminium, Svart

Spikar går även att köpa separat.

Ytterligare information

Färg

Aluminium, Svart