Snabba leveranser och gratis frakt på alla orders över 1000 kr!

Sprenger Bett KK Ultra 18mm

1249,00 kr

Sprenger Bett KK Ultra 18mm

Artikelnr: 40606 Kategori:

Beskrivning

Sprenger bett KK Ultra 18 mm 40606 3-delat tränsbett i sensogan med 70 mm lösa ringar. KK ULTRA är ett tredelat bett som till skillnad från vanliga bett, har en mittplatta (även kallad bönan) med en vinkel på 45°. Tack vare vinkeln på mittplattan blir kontakten på tungan jämn och konstant för tydliga signaler från tyglarna. De innovativa KK ULTRA-betten utnyttjar tungans känslighet som multiplicerar perceptionen av tygelns signaler. Mittplattan vilar på tungan utan att klämma medan länkarna rullar på tungan. KK ULTRA-betten ger en överlägsen precis kontakt mellan ryttare och häst. Efter byte till ett KK ULTRA-bett brukar man märka en enorm förbättring. Det anatomiskt formade munstycket är mycket behagligt för hästen då ryttaren kan ge mildare signaler och hästens smidighet stöds harmoniskt.

Material: sensogan

Tjocklek: 18mm

Storlek: 12,0 – 13,0 – 14,0

Herm Sprenger är marknadsledande inom bettillverkning och arbetar hela tiden för att optimera passform och material så att det skall passa både häst och ryttare till fulländning.  Samarbetet med världens främsta ryttare har satt sin prägel på såväl material som utformning och det senaste materialet Sensogan har verkligen gjort succé. Sensogan i bridong, kandarstång eller tränsbett har visat sig väldigt välgörande för många hästar. Inblandningen av ämnena mangan och zink har visat sig ge ett hållbart bett med mindre oxidation och som dessutom gör att många hästar lättare accepterar bettet. För utseendets skull är bettringarna i rostfritt stål.

Det finns möjlighet att prova en stor del av betten mot en hyreskostnad hos Robert de Rover Ridsport, allt tack vare Sprengers Testcenter. Det är viktigt att du får din utrustning att passa till både dig och hästen.

 

 

Ytterligare information

Storlek

120, 130, 140