Snabba leveranser och gratis frakt på alla orders över 1000 kr!

Sprenger Dynamic RS Tvådelat 16mm, loose ring

1399,00 kr

Sprenger Dynamic RS Tvådelat 16mm, loose ring

Material: sensogan

Artikelnr: 40422 Kategorier: ,

Beskrivning

Sprenger, Dynamic RS,

Ett ergonomiskt utformat bett som ligger bra i hästens mun, ger ett jämnt tryck och en optimal kommunikation mellan häst och ryttare. Tillverkat i Sprengers nya material Sensogan som innehåller koppar, mangan och zink. Sensogan passar oftast mycket bra för känsliga hästar och uppmuntrar dem till att tugga på bettet samtidigt som salivutsöndringen ökar. Mittdelen på bettet är vinklat 45 grader framåt och alla bett är märkta med en pil som ska peka framåt på vänster sida.

Sprenger, Dynamic RS loose ring passar även utmärkt till hästar som är överaktiva i munnen och leker för mycket med droppen hos 3-delade bett.

Material: Sensogan

Tjocklek 16mm, ringstl. 70mm

Storlek: 12,5 – 13,5 – 14,5

Herm Sprenger är marknadsledande inom bettillverkning och arbetar hela tiden för att optimera passform och material så att det skall passa både häst och ryttare till fulländning.  Samarbetet med världens främsta ryttare har satt sin prägel på såväl material som utformning och det senaste materialet Sensogan har verkligen gjort succé. Sensogan i bridong, kandarstång eller tränsbett har visat sig väldigt välgörande för många hästar. Inblandningen av ämnena mangan och zink har visat sig ge ett hållbart bett med mindre oxidation och som dessutom gör att många hästar lättare accepterar bettet. För utseendets skull är bettringarna i rostfritt stål.

Det finns möjlighet att prova en stor del av betten mot en hyreskostnad hos Robert de Rover Ridsport, allt tack vare Sprengers Testcenter. Det är viktigt att du får din utrustning att passa till både dig och hästen.

 

Ytterligare information

Storlek

125, 135, 145